5 dingen om in huis te doen in de winter

5 dingen om in huis te doen in de winter

We zijn dit jaar verwend met een heerlijke zomer, maar na een milde herfst beginnen de winterse temperaturen nu toch echt in zicht te komen. En laten we eerlijk zijn – halverwege december mag dat ook wel. Hoewel ik persoonlijk meer een zomermens ben, vindt ik de winter ook heerlijk. Een goed excuus om lekker binnen te zitten met een goed boek of een spannende film. Als de winter maar niet té lang duurt vind ik het allemaal prima, hoor. Hoe dan ook, ik deel vandaag 10 dingen om in huis te doen in de winter.

Start een DIY project

Ik ben een natuurlijke uitsteller, dus zelfs knutselopdrachten die ik mezelf soms geef stel ik graag uit. Vreemd eigenlijk, want ik ben van jongs af aan al dol op knutselen en dingen maken. Herken jij jezelf daar in? Dan is een koude wintermiddag het perfecte moment om eens aan de keukentafel te gaan zitten en eindelijk dat do-it-yourself project wat je al maanden uitstelt uit te gaan voeren.

Lees een boek

Ik weet het, dit klinkt heel cliché en voor de hand liggend, maar persoonlijk neem ik hier niet vaak genoeg de tijd voor. Ik moet mezelf er soms aan herinneren dat het oké is om even languit op de bank een boek te lezen. Het voelt soms als ‘onproductief’ en ‘lui’, maar ook dat soort activiteiten zijn heel gezond! Ik heb recent de Crimes of Grindelwald Screenplay uitgelezen en dat was heerlijk!

Film- of seriemarathon

Voel je vaak een schuldgevoel wanneer je op de bank een Netflix serie aan het binge-watchen bent? Vandaag mag het! Plan lekker niks in en neem een dag vrij voor jezelf. Zorg dat er lekkers in huis is, doe een onesie aan en laat al die afleveringen maar komen. En wanneer Netflix in een pop-up vraagt “Kijk je nog steeds?” dan kan jij ongegeneerd op “Ja!” drukken.

Besteed tijd aan je hobby

Wat doe je graag? Fotograferen, bakken, tekenen of yoga? Deze dingen zijn allemaal prima te doen op een winterse dag in huis! In ons drukke leven schuiven we onze hobby’s vaak opzij om meer tijd te maken voor ‘belangrijkere’ dingen. Maar vergeet niet dat het belangrijk is om ook regelmatig me-time in te plannen. Zowel voor je eigen mentale gezondheid, als voor het behouden van je vaardigheden.

Het huis herinrichten

Het verplaatsen van meubels in huis kan zorgen voor een nieuwe flow van inspiratie en een goed gevoel. Wanneer het interieur waar je je vaak in bevind jaren lang onveranderd blijft, gaat dit op ten duur vervelen en draagt het bij aan wat we ‘de dagelijkse sleur’ noemen. So, change it up! Zet de bank in een andere hoek, schuif het hoofdbord van je bed tegen een andere muur en verander de plaatsing van je bureau.

Volg:
Denise
Denise

Ik ben Denise en ik ben een 20-something jaar oude meid die gedachten omzet in digitale woorden. Ik ben een rasechte huismus en vind het heerlijk om in huis bezig te zijn, milieubewust te leven en op de hoogte te blijven van de laatste woontrends.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.