Boekentip: Crimes of Grindelwald Screenplay

Boekentip: Crimes of Grindelwald Screenplay

Lezen. De een vind het heerlijk en de ander heeft er het geduld niet voor. Maar ik heb een boek gelezen waar veel mensen dol op zullen zijn. Zowel een boekenworm als een filmfanaat zal hiervan kunnen genieten. De enige voorwaarde is dat je interesse moet hebben in de wereld van Harry Potter.

Fantastic Beasts: Crimes of Grindelwald

De meesten zullen wel op de hoogte zijn dat J.K. Rowling niet stil heeft gezeten na de release van de laatste Potter film, Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2. Voor de fans voelde het als het einde van een magisch tijdperk toen die eind credits over het witte doek rolden. Het voelde alsof je een punt had bereikt waarop je jeugd eindigde en je door moest in een realiteit zonder het uitkijken naar een nieuw Potter boek of film. Echter hebben we geluk gehad! J.K. Rowling was nog lang niet klaar met deze wereld en heeft ons in de tussentijd flink verwend. Van de theaterproductie ‘Harry Potter and the Cursed Child’, de constant groeiende website Pottermore en de ‘Wizarding World of Harry Potter’ pretparken in verschillende Universal Studios Resorts rondom de wereld, tot de intruductie van een compleet nieuw tijdperk in de magische wereld die we zo goed kennen, doormiddel van de ‘Fantastic Beasts’ filmreeks. ‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald‘ is de tweede film in de reeks van vijf en is recent uitgekomen in de bioscoop.

Crimes of Grindelwald Screenplay

Anders dan de Harry Potter films, de gebaseerd zijn op de boeken, is Fantastic Beasts een verhaal wat nog niet eerder is uitgegeven. Het is niet gebaseerd op eerder verschenen boeken, dus zelfs de grootste Potterheads staan voor een groot raadsel aan het einde van elke film. Om de leesgrage fans toch wat extra’s te bieden, wordt er na de release van elke film een boek uitgegevn met daarin de screenplay, dus als het ware het script. Ik snap het verhaal het het lezen zo veel beter en heb een diepere connectie met de personages. Daarnaast is de kaft ook simpelweg prachtig. Het zit vol met kleine details die je pas ziet als je echt even de tijd neemt om de hele voorkant te scannen, zoals een aantal magische wezens, een belangrijke pendant, de initialen van de welbekende Nicholas Flamel en zelfs de Philosopher’s Stone (Steen der Wijzen). Deze prachtige kaft en alle illustraties van binnen zijn ontworpen door de talentvolle eigenaren van MinaLima.

Boekentip: Crimes of Grindelwald Screenplay

Een boek voor de filmfanaat

The Crimes of Grindelwald screenplay is een boek voor zowel de fanatieke lezer als voor de filmfanaat, omdat het geschreven is op een compleet andere manier dan een normaal boek. Ik dacht eerst dat ik dit een lastige manier van lezen zou vinden, maar toen ik eenmaal begon was ik al vrij snel vastgeketend aan het boek! Het leest heel makkelijk weg en is ideaal als je diepgang wil in het verhaal. De film zit vol met informatie, waardoor je wat details hier en daar mis kan lopen. In de screenplay heb je de kans om alles rustig door te lezen en krijg je meer inzicht in de personages, hun motieven en wat er nou eigenlijk precies gebeurt in elke scéne. Kortom: dit boek is het 100% waard voor elke Potterhead!

 

Volg:
Denise
Denise

Ik ben Denise en ik ben een 20-something jaar oude meid die gedachten omzet in digitale woorden. Ik ben een rasechte huismus en vind het heerlijk om in huis bezig te zijn, milieubewust te leven en op de hoogte te blijven van de laatste woontrends.

Share:

2 Reacties

 1. 10 december 2018 / 2:11 pm

  Het lijkt mij vooral heel moeilijk lezen, zo’n script. Ik heb het boek wel al gezien in de winkel en de cover is ongelooflijk mooi. Ik heb wel de originele “Fantastic Beast & Where To Find Them” als in, de “cursus” die de studenten in de Wizarding wereld van Harry Potter moest lezen en die is ook heel leuk!

  • Denise
   Auteur
   12 december 2018 / 2:18 pm

   Ahh dat schoolboek staat ook nog hoog op mijn lijst!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.