Inspiratie: kleine badkamer met bad

Inspiratie: kleine badkamer met bad

Natuurlijk dromen we allemaal stiekem van een grote badkamer met een grote douche en een losstaande badkuip waarin je volledig tot rust kan komen. Realistisch gezien is dit niet voor iedereen weggelegd (aaahh..). Maar de droom van een badkuip hoef je nog niet zo gauw af te schrijven!

Een kleine badkamer met bad is namelijk helemaal geen gek idee! Er zijn gewoon een aantal zaken waar goed over nagedacht dient te worden. En een beetje extra puzzelwerk, maar dat is juist leuk!

Kleine badkamer met bad inspiratie

Ik deel in dit artikel fijne inspiratie voor een kleine badkamer met bad, zodat je inziet dat dit helemaal geen onmogelijke optie is, ook al is jouw badkamer niet de grootste!

Kleine badkamer met bad inspiratie

Ruimtebesparende badkuip vorm

Dit eerste voorbeeld laat zien hoe je door middel van de juiste vormen met gemak een bad kan in een kleine ruimte kan inmeten. Laten we even realistisch blijven: een losstaand bad neemt te veel ruimte in beslag, dus in het geval van een kleine badkamer is een ingebouwd bad altijd de beste oplossing.

Hoekige vormen zoals een rechthoekige badkuip kunnen veel ruimte in beslag nemen, daarom is het praktischer om de hoeken in te nemen. In het voorbeeld hierboven die je dat de hoek van het bad diagnaal is gemaakt, om zo wat meer beweegruimte in de badkamer over te houden. De badkuip zelf verliest hier gelukkig niet veel ruimte mee, dus je kan nog steeds optimaal genieten!

 

Kleine badkamer met bad

Slim kleurgebruik

Een andere manier om een bad in een kleine badkamer te integreren is door slim kleurgebruik. Lichte kleuren creëren immers ruimte omdat het licht gereflecteerd wordt. Ontwerp de badkamer daarom met een basis van lichte regels en sanitair. Op deze manier lijkt het minder vol en druk wanneer er een badkuip in staat. Daarnaast kan je zoals in het voorbeeld hierboven ook kiezen voor een smal exemplaat. Een badkuip hoeft namelijk geen kingsize te zijn!

Vergeet ook niet om de badkamer in te richten met leuke maar subtiele badkameraccessoires. Mijn persoonlijke aanbevelingen voor de aankleding van een badkuip:

handdoek rek zuignap badkuiprek badkussen

Heeft jouw droombadkamer een badkuip?

Volg:
Denise
Denise

Ik ben Denise en ik ben een 20-something jaar oude meid die gedachten omzet in digitale woorden. Ik ben een rasechte huismus en vind het heerlijk om in huis bezig te zijn, milieubewust te leven en op de hoogte te blijven van de laatste woontrends.

Share:

1 Reactie

  1. 26 maart 2019 / 10:15 am

    Hi Denise, bedankt voor je leuke blog en voor het delen. Hier krijg ik zeker veel inspiratie door, fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.