6 snelle tips: thuiskantoor gezellig inrichten

6 snelle tips: thuiskantoor gezellig inrichten

Tegenwoordig is het niet vreemd meer om vanuit huis te werken, en dat geld niet alleen voor ondernemers, freelancers en ZZP’ers. Ook in sommige beroepen in loondienst is er de mogelijkheid om een aantal dagen in de week thuis te werken. In zo’n geval is een thuiskantoor de perfecte plek om werk en privé zo veel mogelijk gescheiden te houden. En hoewel het woord ‘kantoor’ niet bepaald gezellig klinkt betekent dat nog niet dat je een saai en statige ruimte hoeft in te richten. Ik deel 6 snelle en eenvoudige tips om je thuiskantoor gezellig in te richten, zodat je er fijn kan werken.

Jouw thuiskantoor gezellig inrichten

Met deze simpele en snelle tips kan jij jouw thuiskantoor gezellig inrichten voor een prettige werkervaring, voldoende inspiratie en zo min mogelijk afleiding.

1. Richt een aparte ruimte in

Je ziet vaak dat een bureau zich bevind in de woonkamer, slaapkamer of zelfs in een grote keuken. Echter is het belangrijk om werk en privé duidelijk gescheiden te houden. Wanneer je regelmatig vanuit huis werkt kan je het beste een aparte ruimte indelen waarin je alle werk-gerelateerde activiteiten uit kan voeren. Alle andere dingen die je in de vrije tijd doet (zoals lekker niks doen en relaxen, mijn persoonlijke favoriet!) doe je in de rest van het huis. Omdat je onbewust je werk gaat associëren met het ingerichte thuiskantoor (in plaats van het bureau in de huiskamer) kan je het werk makkelijker van je af zetten wanneer je op de bank aan het Netflixen bent. Het is een psychisch dingetje!

2. Kies een kleurenpalet dat jou aanspreekt

Iedereen vind andere kleuren mooi en inspirerend. Natuurlijk is er de kleurenpsychologie waaruit blijkt dat de kleur geel de creativiteit en een out-of-the-box denkwijze stimuleert en blauw rust uitstraalt, maar ik vind het persoonlijk erg belangrijk wat een kleur in jou naar boven brengt. Ik hou van pastelkleuren en haal daar dan ook mijn inspiratie uit. Daarom zou ik in mijn thuiskantoor het liefst een licht perzik-kleurige muur hebben: die kleur inspireert mij en geeft me een prettig gevoel. Neem deze kleur ook mee in de accessoires en kantoorartikelen, maar hou het subtiel!

3. Decoreer met planten

Groene planten zijn niet alleen perfect als rustgevende en minimalistische deocraties, ze zijn ook nog eens goed voor de gezondheid. Ze zuiveren de lucht en brengen een stukje natuur naar binnen. Dat geldt natuurlijk alleen als je echte planten gebruikt, dus lees je goed in over het type plant zodat je deze goed kan verzorgen! Hier kan ik nog zelf van leren, want ik ben zeer getalenteerd in het uitdrogen of juist verdrinken van planten! Herkenbaar?

4. Verspreid een vaste geur

Geur doet onbewust veel met je. Op je werk wil je gefocust, geconcentreerd en geïnspireerd zijn. Terwijl je in je vrije tijd in huis juist graag tot rust wil komen en je hoofd leeg wil maken. Daarom is het belangrijk om in beide omstandigheden andere geuren te gebruiken. Kies een geur uit die jij associeert met werk (wel op een positieve manier natuurlijk!) en verspreid deze door je thuiskantoor door middel van bijvoorbeeld geurkaarsen, geurstokjes of kamerspray. Gebruik deze geur niet in andere ruimtes in huis! Als je dit doet ga je dit onbewust associëren met werk, zodat je in je thuiskantoor beter gefocust bent op belangrijke zaken. Mijn persoonlijke favorieten zijn:

5. Omring jezelf met motivatie

Het voordeel van een thuiskantoor is dat jij het schaamteloos gezellig kan inrichten! Omring jezelf met foto’s, afbeeldingen en quotes die jou inspireren. Hou het subtiel, natuurlijk. Eén foto van je gezin is genoeg om je te motiveren, daar heb je geen volledige collage voor nodig. Hang een mooie lijst op met daarin een quote, woord of afbeelding die veel voor jou betekend. ‘Girlboss’ is een vind ik persoonlijk een motiverende term!

6. Nodig een viervoeter uit

Misschien wel het grootste voordeel van een thuiskantoor, en mijn meest effectieve tip om je thuiskantoor gezellig in te richten: nodig jouw geliefde viervoeter (of een ander aantal voeten!) uit en geef hem of haar een lekker hoekje om te liggen. Niet alleen wordt jouw huisdier hier gelukkig van, je hebt zelf ook wat gezelschap zodat je je niet eenzaam hoeft te voelen zonder collega’s om je heen. Werken wordt zo een stuk leuker!

Wat doe jij om jouw thuiskantoor gezellig te maken?

Liefs,
Denise

Volg:
Denise
Denise

Ik ben Denise en ik ben een 20-something jaar oude meid die gedachten omzet in digitale woorden. Ik ben een rasechte huismus en vind het heerlijk om in huis bezig te zijn, milieubewust te leven en op de hoogte te blijven van de laatste woontrends.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.