Hoe organiseer je de keuken?

Hoe organiseer je de keuken?

We spenderen dagelijks veel tijd in de keuken. De een wat meer dan de ander, maar we komen er allemaal (op zijn minst om de koelkast te plunderen!). Het is daarom fijn om deze ruimte zo overzichtelijk mogelijk te houden, zodat het geen rommel wordt. Maar hoe organiseer je de keuken?

Keukenkastjes indelen

Ik denk dat vrijwel iedereen zijn keukenkastjes utiliseert voor het opbergen van borden, drinkglazen, mokken en schaaltjes. Maar zit er ook logica in de indeling? Zo is het bijvoorbeeld raadzaam om alles in te delen op soort en mate van gebruik. Kies daarom één plank om alle glazen en mokken neer te zetten. Zet degene die je het meest gebruikt vooraan en de glazen die je alleen bij bepaalde gelegenheden nodig hebt (zoals bijvoorbeeld kerstservies) achteraan. Staan er glazen of mokken in die je eigenlijk nooit gebruikt? Gooi ze dan weg of doneer ze om het overzicht in de kastjes te bewaren. Doe die ook met alle borden, kommetjes, apparatuur en andere spullen in de kastjes.

Overzicht in de lades

Besteklades hebben een ingebouwd vakkensysteem waardoor je alle messen, vorken en lepels uit elkaar kan houden. Maar zo’n systeem is niet alleen makkelijk in de besteklade: andere lades kunnen er ook van profiteren! Het voordeel van verschillende vakjes is dat alles georganiseerd ligt en het overzicht behouden wordt. Verdeel alle lades dus in verschillende vakjes door middel van lage bakjes en vul deze met alle spullen die je in de lades hebt liggen. Dit voorkomt frustratie én rommel wanneer je iets niet kan vinden.

De keuken organiseren

Zorg dat alles zijn eigen vaste plekje krijgt en spreek met iedereen in het huishouden af dat wanneer iets gebruikt wordt, dat het na het schoonmaken weer teruggelegd wordt op zijn plek. Als iedereen meehelpt kan je van een georganiseerde en opgeruimde keuken genieten waarin je altijd precies weet waar alles ligt.

Hou organiseer jij jouw keuken?

Liefs,
Denise

Volg:
Denise
Denise

Ik ben Denise en ik ben een 20-something jaar oude meid die gedachten omzet in digitale woorden. Ik ben een rasechte huismus en vind het heerlijk om in huis bezig te zijn, milieubewust te leven en op de hoogte te blijven van de laatste woontrends.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.