4 tips om de slaapkamer opgeruimd te houden

4 tips om de slaapkamer opgeruimd te houden

’s Avonds ga je laat naar bed. Je trekt vermoeid je kleren uit en gooit ze op de gebruikelijke plek met de gedachte ‘dat ruim ik morgen wel op, ik wil nu slapen’. In de ochtend gaat de wekker weer op tijd en stap je over de kleding van gisteren heen naar de garderobekast, om daar je nieuwe outfit voor de dag uit tevoorschijn te toveren. Daarna verlaat je de slaapkamer om jezelf op te frissen en te ontbijten. Om die avond weer dezelfde routine te herhalen. Herkenbaar? Voor de meesten wel.

De slaapkamer opgeruimd houden

Als je jezelf in dezelfde sleur vind als de omschrijving hierboven, zal je merken dat de slaapkamer er rommelig bij gaat liggen na een aantal dagen. Ik deel daarom 4 super handige tips die iedereen kan volgen om de slaapkamer opgeruimd de houden. En ja, dat geldt ook voor de mensen met een drukke agenda!

1. Voorkom ‘de stoel’

De belangrijkste tip die ik kan meegeven is het voorkomen van het ‘de stoel’ fenomeen. Iedereen heeft wel zo’n plek waar alle kleding op wordt gegooid. De meesten hebben een stoel, anderen hebben een kruk, een kast of zelfs gewoon de grond. Alle kleding die we uittrekken voor het slapengaan of voor het douchen wordt voor het gemak op de stoel gegooid, met alle intenties om dit later op te ruimen. Echter wordt dit moment telkens weer uitgesteld, waardoor de berg groter en groter wordt en de zin om het op te ruimen met dezelfde snelheid kleiner wordt.

Geef jezelf niet de optie om gebruik te maken van ‘de stoel’: leer jezelf aan om alles gelijk op te bergen wanneer je het uittrekt. Het is een zeer kleine moeite die je veel frustraties zal voorkomen. Ik heb zelf in mijn kledingkast een stapel met kleding die gedragen is, maar nog niet vuil genoeg is voor de was. Hier pak ik ’s ochtends kleding van af, zodat ik weet dat het nog schoon genoeg is om gedragen te worden en vanavond de wasmand in kan.

2. Bed opmaken

Ook een kleine moeite, maar het scheelt in hoop in de sfeer van de slaapkamer: elke ochtend het bed even opmaken. Zorg dat het een gewoonte wordt dat je na het opstaan gelijk even de kussens op hun plek legt en het deken recht trekt. Dat kost letterlijk nog geen halve minuut, maar het zorgt wel voor een opgeruimde sfeer!

3. Maak de slaapkamer gezellig

Wanneer de slaapkamer er gezellig uitziet wil je het van nature ook opgeruimd houden. Zorg dus voor een mooie en rustige omgeving waar je jezelf comfortabel in voelt (dat helpt ook nog eens met een betere nachtrust!). Je hoeft hierin niet te overdrijven: een knus vloerkleedje rondom het bed en wat extra (sier)kussens en een dekentje op bed doen al veel! Zelfs als je alleen een netjes opgevouwen dekentje op het voeteneind van het bed legt creëert dat al een gevoel van netheid.

4. Wekelijks stoffen

De slaapkamer is de ruimte waar het meeste stof rond dwarrelt. Je spendeert elke nacht veel uren terwijl je slaapt en daarnaast is er veel stof in deze ruimte. Denk aan de kussens, het dekbed, de matras, het stoffen hoofd- en voetenbord, de rondslingerende kleding (hierbij refereer ik even terug naar tip 1) en een eventuele garderobekast. Om te voorkomen dat de nachtkastjes en andere oppervlaktes altijd voorzien zijn van een laagje stof is het raadzaam om wekelijks even te stoffen. Dit hoeft niet veel tijd te kosten, even met een stoffer over alle oppervlaktes gaan en vervolgens de stofzuiger door de kamer halen heb je zo gedaan! Zo voorkom je een stoffige ruimte en het is ook een stuk beter voor de gezondheid!

Heb jij nog aanvullende tips om de slaapkamer opgeruimd te houden?

Liefs,
Denise

Volg:
Denise
Denise

Ik ben Denise en ik ben een 20-something jaar oude meid die gedachten omzet in digitale woorden. Ik ben een rasechte huismus en vind het heerlijk om in huis bezig te zijn, milieubewust te leven en op de hoogte te blijven van de laatste woontrends.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.